Longfonds

Het Longfonds is het goede doel van de Dam tot Dam FietsClassic. Fiets ook mee met het Longfondsteam en maak onderzoek naar astma bij kinderen mogelijk. Zo help je Sherano en alle andere kinderen met astma in Nederland.

Fiets mee voor Sherano!
Sherano (7) heeft vaak heftige astma-aanvallen, zo ernstig dat hij vaak op de intensive care belandt. Hij heeft al meer dan 20 keer in het ziekenhuis gelegen. Sherano: ‘Mijn longen doen het soms niet zo goed. Dat vind ik stom, want dan moet ik naar het ziekenhuis. Dan moet ik een prik en dat vind ik eng.’

Zijn vader Danny: ‘Als Sherano weer opgenomen moet worden, voel ik een gillende angst. Maar daar help ik Sherano niet mee. Omdat ik iets wil doen, fiets ik 17 september mee. Onderzoek is belangrijk. Niet alleen voor Sherano, ook voor andere kinderen met deze nare ziekte.’ 

Onderzoek naar astma
Dankzij jouw steun kan het Longfonds investeren in onderzoek: onderzoeker Martijn Nawijn werkt aan een oplossing om astma te voorkomen en genezen. In dit filmpje vertelt hij hoe.

Fiets mee met het Longfondsteam
Voor €25 extra – naast je inschrijfgeld  – fiets je mee in het Longfondsteam. Als dank ontvang je een speciaal Longfonds T-shirt en krijg je bij vertrek en aankomst een kopje koffie/thee bij de stand van het Longfonds. Fiets je de 40 kilometer mee, dan kom je Sherano en zijn familie onderweg vast tegen. Dankzij een speciale tandem en hulp van zijn familie kan Sherano ook meefietsen.

Meedoen als bedrijf? Klik hier voor meer informatie.

Kom in actie!
Wil je meer geld ophalen voor het onderzoek? Dat kan! Maak een actiepagina aan en laat jouw deelname sponsoren door vrienden, familie en collega’s. Samen maken we het verschil!

Support
Kun je niet meefietsen? Je bent van harte welkom op de Dam bij de stand van het Longfonds om de fietsers aan te moedigen

Longfonds en Dam tot Dam FietsClassic

Onze longen zijn van levensbelang, voor iedereen, maar zeker voor fietsers. Ze brengen zuurstof naar elke cel in ons lichaam. En dat heb je extra hard nodig wanneer je een sportieve prestatie op de fiets gaat leveren. Het Longfonds strijdt voor gezonde lucht en voor gezonde longen. De Dam tot Dam FietsClassic helpt bij die strijd. Het Longfonds is daarom het goede doel van de Dam tot Dam FietsClassic.

Dam rookvrij
Het inademen van sigarettenrook is ongezond. Zeker voor mensen die er gevoelig voor zijn, zoals kinderen en mensen met een longziekte. Daarom is het terrein op de Dam ook dit jaar weer rookvrij. We willen de start en finish zo gezond mogelijk maken.

Mis niets en ontvang het laatste fietsnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief