Goede doel

Het Longfonds is hét goede doel van de BinckBank Dam tot Dam FietsClassic. Wil je op de fiets stappen met een extra goed gevoel? Fiets mee voor het Longfonds en help mee in de strijd voor gezonde lucht. 

Strijden voor gezonde lucht
Gemiddeld haal je 20.000 keer per dag adem. De lucht die je inademt is vaak ongezond. Je kunt er letterlijk doodziek van worden. Elk jaar overlijden 12.000 mensen in Nederland vroegtijdig door ongezonde lucht. Het veroorzaakt longziekten als astma en COPD of longkanker. Bij kinderen schaadt het de ontwikkeling van hun longen en hersenen, waar ze altijd last van houden. Het Longfonds vindt dat niemand ziek mag worden van de lucht die zij inademen en strijdt daarom voor gezonde lucht en gezonde longen. Meer informatie over wat je inademt vind je hier.

Longfonds
Voor €25 extra fiets je mee voor het Longfonds en strijd je mee voor gezondere lucht in Nederland. Je wordt warm onthaalt bij de Longfonds stand op De Dam met een kopje thee of koffie. Daarnaast ontvang je als dank voor je steun een exclusief Longfonds T-shirt.

Samen
Door de verschillende afstanden, is het voor zowel beginnende als ervaren fietsers mogelijk om mee te doen! Je kunt deelnemen als individu, met vrienden en familie of als bedrijf. Wil je meefietsen als bedrijf? Kijk hier voor de voorwaarden en meer informatie.

Kom in actie
Wil je zelf geld inzamelen? Dat kan! Maak een actiepagina aan op het actieplatform van het Longfonds en laat je deelname sponsoren door vrienden, familie en collega’s.

Dam rookvrij
Het inademen van sigarettenrook zorgt voor schade aan je longen. De vieze lucht is voor iedereen ongezond. Wij willen een gezonde start en finish. Daarom is de Dam ook dit jaar rookvrij.

Gezonde longen
Onze longen zijn van levensbelang, voor iedereen, maar zeker voor fietsers. Ze brengen zuurstof naar elke cel in ons lichaam. En dat heb je extra hard nodig wanneer je een sportieve prestatie op de fiets levert. Het Longfonds strijdt voor gezonde lucht en gezonde longen. De BinckBank Dam tot Dam FietsClassic deelt deze missie en strijdt mee. En daarom is het Longfonds ieder jaar het goede doel tijdens het fietsevent.