Nieuws

De groepsfoto’s staan online

Van de groepen zijn op de Dam foto’s gemaakt. Bekijk de groepsfoto’s hier

€ 14.357,50,- opgehaald voor het Longfonds

Bij de inschrijving van de Dam tot Dam FietsClassic konden de deelnemers een vrijwillige bijdrage leveren aan het officiële goede doel: het Longfonds. Het Longfonds maakt onderzoek naar astma bij kinderen mogelijk. Dankzij het bedrag van € 14.357,50- dat is opgehaald, kan het Longfonds investeren in onderzoek: onderzoeker Martijn Nawijn werkt aan een oplossing om astma te voorkomen en genezen.

Geen Dam te ver tijdens zonnige Dam tot Dam FietsClassic

Op de Dam in Amsterdam verzamelende vandaag duizenden fietsers voor de Dam tot Dam FietsClassic. De fietsklassieker van Le Champion kon van start gaan nadat LottoNL renner Dylan Groenewegen het startschot had gegeven. Toen de stad Amsterdam wakker werd en zon doorbrak gingen de bijna 6.000 fietsers door de IJtunnel voor een tocht van 40, 60, 85, 105 of 150 km. De Dammen van Noord-Holland werden vervolgens ontdekt. Bij aankomst bij de finish op de Dam liet de zon zich regelmatig zien, waardoor er in een shirtje gezellig nagezeten kon worden.

De deelnemers aan de 150 km zoefden vandaag als eerste de IJtunnel in. Iets wat maar één keer per jaar mogelijk is. Deze afstand kwam langs maar liefst twaalf plaatsen met Dam in de naam, zoals Schoorldam, Krabbendam en Obdam. Nadat de wielrenners van de langste afstand onderweg waren, begonnen ook de andere afstanden aan hun ‘dammen’ route. Fietsers in alle soorten en maten; van de wielrenner, tot stadsfietser en ligfietser en van jong tot oud. Iedere fietser kon vandaag genieten van de prachtige Noord-Hollandse route, en dat onder ideale omstandigheden. Kwam het de afgelopen dagen met bakken uit de lucht, vandaag was ideaal fietsweer: weinig wind, een aangename temperatuur, zon en amper een bui.

Alle deelnemers finishten weer op de – tot fietswalhalla omgetoverde – Dam in Amsterdam. De fietsers keken in feeststemming terug op hun eigen prestatie en zij bewonderen de collectie van diverse wielerstands. Ook kon de live uitzending van de Dam tot Damloop op groot scherm gevolgd worden.

LottoNL renners Dylan Groenewegen en Martijn Keizer mengden zich in het fietsgezelschap. De Dam tot Dam Fietsclassic is namelijk onderdeel van ‘De 6 van Lotto’. Sommige deelnemers konden zelfs in het wiel rijden van de profs. Groenewegen, die vrijdag nog tweede werd tijdens het Kampioenschap van Vlaanderen, kon zijn benen even losfietsen.

Stuurbordje vraag & aanbod

Kun je op het laatste moment niet meedoen of ben je nog op zoek naar een stuurbordje voor de Dam tot Dam FietsClassic? Plaats dan onder dit bericht jouw oproep.

Stuurbordje overdragen
Heb je iemand gevonden die jouw stuurbordje wil overnemen of die juist voor jou een stuurbordje in de aanbieding heeft, dan kun je het stuurbordje op een andere naam zetten. Het overdragen gaat via je persoonlijk account en is vanaf dinsdag 5 t/m vrijdag 15 september 11.59 uur mogelijk. Kies in je account voor de optie ‘overdracht starten’. Het wachtwoord voor je account heb je in de bevestigingsmail van je inschrijving ontvangen.

Geen nieuw stuurbordje
Let op! Er wordt geen nieuw stuurbordje opgestuurd naar de nieuwe deelnemer. De vorige deelnemer ontvangt het stuurbordje per post. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor de fysieke overdracht van het stuurbordje. Le Champion bemiddelt in geen enkel geval wanneer je als nieuwe deelnemer het startbewijs niet ontvangt.

Dylan Groenewegen gaat de sprint aan met deelnemers

De Dam tot Dam FietsClassic is één van de evenementen van De 6 van Lotto. Op zondag 17 september doen er daarom ook twee teamleden van Team LottoNL-Jumbo mee, Dylan Groenewegen en Martijn Keizer. De profrenners gaan samen met 6.000 fietsers van start op de Dam in Amsterdam, om vervolgens via de passage door de IJtunnel alle dammen van Noord-Holland te ontdekken. Ook meefietsen van dam tot dam? Schrijf je dan uiterlijk 4 september in via www.damtotdamfietsclassic.nl.

Voor Groenewegen, de geboren Amsterdammer, is het een thuiswedstrijd. Na een druk seizoen, met als hoogtepunt de winst van de laatste etappe van de Tour de France, kan hij tijdens de Dam tot Dam FietsClassic de benen goed losfietsen. Bij de start is hij aanwezig samen met collega wielrenner Martijn Keizer. Hij gaat daarna van start door de IJtunnel en je kan de ploeggenoten van Team LottoNL-Jumbo tegenkomen bij één van de vele plaatsen met ‘dam’ in de naam.

Inschrijving sluit
Zondag 17 september is een uitgelezen kans om door de IJtunnel te fietsen, wat maar één keer per jaar mogelijk is. Voor de duizenden fietsers is dit een onvergetelijke ervaring. De rest van de route is minstens zo indrukwekkend. De start en finish zijn naast het Koninklijk Paleis, de Nieuwe Kerk en het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam. De routes over 40, 60, 85, 105 en 150 km doorkruizen heel Noord-Holland. Plaatsnamen als Edam, Durgerdam, Obdam en Schoorldam worden gepasseerd.

De inschrijving sluit maandag 4 september.

Heel Zaanstad in actie bij Dam tot Dam Weekend

Voor het Dam tot Dam Weekend is Stichting Marketing Zaanstreek met organisator Le Champion een samenwerking aangegaan om het Zaanse karakter bij dit sportieve volksfeest te versterken. Directeur Lex Kruijver van Marketing Zaanstreek tekende een sponsorovereenkomst met directeur Jacques Loomans van Le Champion voor de viering van dit 33e Dam tot Dam Weekend. Onder de noemer ‘Ontdek de Zaanstreek’ zet Stichting Marketing Zaanstreek zich samen met gemeente en partners in voor het versterken van de Zaanstreek als aantrekkelijke plek om te wonen, te bezoeken of een bedrijf te vestigen. Bezoekers en deelnemers aan het Dam tot Dam Weekend maken kennis met het bruisende Stadshart en het rijke industriële erfgoed langs de Zaan en op het Hembrugterrein.

Er zullen meer Zaanse bedrijven en instellingen dan ooit een rol spelen tijdens het Dam tot Dam Weekend. Onder andere bij de Mini Dam tot Damloop, het grootste sportieve evenement voor kinderen in samenwerking met bedrijven, scholen, regionale sportverenigingen en het Sportbedrijf Zaanstad. Op het monumentale Hembrugterrein worden vooraf acht trainingen verzorgd door Run2Day. Dit jaar zal ook de Grote Zaanse Prijs worden uitgereikt; een origineel kunstwerk van een Zaanse kunstenaar. “De Zaanstreek rolt de groene loper uit voor alle sportievelingen en bezoekers – samen met Le Champion maken we er een groot feest van”, aldus Lex Kruijver, directeur Marketing Zaanstreek.

Dam tot Dam Weekend
Het Dam tot Dam Weekend vindt dit jaar plaats op zaterdag 16 en zondag 17 september, waarbij heel Zaanstad in actie komt. Het weekend begint op zaterdag met de Dam tot Dam Wandeltocht. Deelnemers aan de 20, 27 en 42 km gaan voor het Paleis op de Dam in Amsterdam van start. De 5 en 10 km beginnen in het Dam tot Dam Park in Zaandam en zijn zeer geschikt voor gezinnen of senioren. In de avond vindt vervolgens de Damloop by night plaats, een 5 Engelse Mijl loopt door de verlichte straten van Zaandam. Wheelers (rolstoelatleten) kunnen dit jaar voor het eerst ook meedoen aan dit evenement. Een dag later komen fietsliefhebbers in actie tijdens de Dam tot Dam FietsClassic en staat de traditionele Dam tot Damloop van Amsterdam naar Zaandam op het programma. Het gezamenlijke doel is om zo veel mogelijk verschillende leeftijden en doelgroepen op een verantwoorde wijze mee te laten doen aan het grootste sportieve weekend van Nederland, met in totaal 87.000 deelnemers en 150.000 bezoekers.

Over Marketing Zaanstreek
Marketing Zaanstreek werkt continu – samen met gemeente en partners in de stad – aan een positiever imago voor de Zaanstreek, vooral in de Metropoolregio Amsterdam. Dat doet Marketing Zaanstreek door het verbeteren van de reputatie van de Zaanstreek als aantrekkelijke plek om te wonen, te bezoeken of een bedrijf te vestigen. Daarnaast verleidt ze mensen om in de Zaanstreek te komen wonen of de Zaanstreek te bezoeken. Hierbij kiest Marketing Zaanstreek voor een strategische marketingaanpak die tot doel heeft dat bewoners trots zijn op Zaanstad, dat nieuwe bewoners voor Zaanstad kiezen op basis van de kwaliteit van de stad en dat meer individuele bezoekers het totaalaanbod van Zaanstad kennen en er gebruik van maken. Zaanstad staat in 2028 in de regio en daarbuiten bekend als een van de aantrekkelijkste gemeenten in de Metropool Amsterdam om te wonen en te bezoeken. Als kernkwaliteiten etaleert Marketing Zaanstreek rivier de Zaan, het Zaans groen, het industrieel Zaans erfgoed en de nabijheid van Amsterdam.

Voor Marketing Zaanstreek is het Dam tot Dam Weekend het grootste beeldbepalende evenement van de Zaanstreek wat voor iedereen toegankelijk is en een uitstekend moment is om kennis te maken met het authentieke karakter van de stad.

Kijk voor meer informatie over de Dam tot Dam evenementen op www.damloop.nl.

Geen racefiets? Huur er één!

Le Champion en Racefietstehuur.nl geven nu iedereen de kans om deze unieke fietsbeleving te ervaren. Heb je zelf geen fiets of heb je geen zin om deze in het vliegtuig mee te nemen? Ga naar racefietstehuur.nl/aanvraagformulier en selecteer als vestiging ‘dam tot dam’. Vul je gegevens in en de racefietstehuur.nl zorgt ervoor dat jouw fiets voor de start klaar staat. Uiteraard kun je hem ook weer op locatie inleveren en als extra krijg je met de actie code ‘Damtotdam17’ ook nog eens 10% korting. Win-Win-Win

Alle fietsen van racefietstehuur.nl zijn voorzien van een bel, km teller, pompje en zadeltas met bandenlichters, reserveband en multitool. Ook krijgt iedereen altijd standaard een helm en bidon te leen zodat je goed uitgerust en veilig op pad gaat en blijft!

Racefietstehuur.nl is de specialist op het gebied van racefietsverhuur. Van individuele huur tot grote groepen voor teambuilding of relatie evenementen. Zie www.racefietstehuur.nl voor meer details of mail met info@racefietstehuur.nl.

7 redenen waarom je zou moeten beginnen met fietsen!

Nergens wordt zoveel gefietst dan in ons kikkerlandje, Nederland. Pak dus wat vaker de fiets, want het is gezonder dan je denkt. Nu het weer voorjaar is, is het de hoogste tijd om een stuk te gaan fietsen. Hier 7 redenen waarom jij moet beginnen met fietsen.

1. Minder stress en meer productiviteit 

Door fietsen verhoogt de hersenactiviteit met 15% en werkt als antidepressivum! Door het sporten stijgt je serotoninegehalte, waardoor je je blijer voelt en bovendien extra zelfvertrouwen krijgt.

2. Fietsen maakt gewoon gelukkiger

Je zit letterlijk en figuurlijk beter in je vel. Er is aangetoond dat mensen die met de fiets naar het werk gaan een lager vetpercentage hebben dan mensen die met de auto gaan.

3. Fietsen verlaagd je biologische leeftijd

Fietsen verlaagt de biologische leeftijd met wel liefst 9 jaar als je drie keer per week 45 minuten fietst. Wees nou is eerlijk, wie wilt er nou niet zich 9 jaar jonger voelen?

 4. Minder vaak ziek

Gezondheid staat natuurlijk op nummer één! Mensen die fietsen zijn minder vaak ziek en dus ook over het algemeen fitter. Met al 5 keer 30 minuten fietsen in een week hebt je dit resultaat al. Laat de auto dus vaker staan en pak lekker de fiets!

 5. Fietsen voor een beter milieu

En als je dan ook echt die auto laat staan help je ook nog is mee aan een betere wereld. Door te fietsen stoot je geen schadelijke stoffen uit. Twee vliegen in één klap!

6. Fietsen is gezellig!

Fietsen brengt mensen bij elkaar en geeft het gevoel ergens bij te horen. Zo kan fietsen ook gezellig zijn!

7. Geniet van de omgeving

Fietsen brengt je op plekken waar je anders misschien nooit gekomen was. Fiets is door een mooi landschap of door een stad waar je nog niet met de fiets bent geweest.

Inschrijving geopend!

De inschrijving van de Dam tot Dam FietsClassic is vandaag geopend. Via deze link kun je inschrijven. 

Op zondag 17 september wordt de 11e editie Dam tot Dam FietsClassic gefietst. Dit is een uitgelezen kans om door de IJtunnel te fietsen, wat maar één keer per jaar mogelijk is. Voor de duizenden fietsers is dit een onvergetelijke ervaring. De rest van de route is minstens zo indrukwekkend. De start en finish zijn naast het Koninklijk Paleis, de Nieuwe Kerk en het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam. Tijdens de eerste meters op de vroege ochtend kun je Amsterdam zien wakker worden. Vervolgens doorkruist de route heel Noord-Holland en wordt er bijna geen plaatsnaam gemist met de naam dam er in, zoals Edam, Durgerdam, Obdam en Schoorldam. Er zijn maar liefst vijf routes:  40, 60, 85 (nieuw), 105 en 140 kilometer. Hoeveel dammen jij wilt zien, kun je zelf bepalen. Kies je voor de langste afstand van 140 km dan tref je maar liefst twaalf dammen aan!

Zie we jou 17 september?

Mis niets en ontvang het laatste fietsnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief