• Overige informatie

Overige informatie

Wil je alles weten over de extra’s die wij aanbieden zoals de mogelijkheid om een racefiets te huren, welke horeca je onderweg kan vinden, tips voor de ideale voorbereiding, wielren- en MTB clinics, informatie over sportvoeding of kijken wat jij voor voordelen hebt als Le Champion lid? Lees dan snel verder.

Racefiets huren

Le Champion en Racefietstehuur.nl geven nu iedereen de kans om deze unieke fietsbeleving te ervaren. Heb je zelf geen fiets of heb je geen zin om deze in het vliegtuig mee te nemen? Ga naar racefietstehuur.nl/aanvraagformulier en selecteer als vestiging ‘dam tot dam’. Vul je gegevens in en de racefietstehuur.nl zorgt ervoor dat jouw fiets voor de start klaar staat. Uiteraard kun je hem ook weer op locatie inleveren en als extra krijg je met de actie code ‘Dam tot dam 18’ ook nog eens 10% korting. Win-Win-Win!

Alle fietsen van racefietstehuur.nl zijn voorzien van een bel, km teller, pompje en zadeltas met bandenlichters, reserveband en multitool. Ook krijgt iedereen altijd standaard een helm en bidon te leen zodat je goed uitgerust en veilig op pad gaat en blijft!

Racefietstehuur.nl is de specialist op het gebied van racefietsverhuur. Van individuele huur tot grote groepen voor teambuilding of relatie evenementen. Zie www.racefietstehuur.nl voor meer details of mail met info@racefietstehuur.nl.

Fotoservice

Bij het verlaten van de IJtunnel worden alle deelnemers door Mylaps Sporthive op de foto gezet. Ook later op de route kun je de fotografen van Mylaps Sporthive tegenkomen. Er staat een tijdklok bij de fotografen dus probeer jouw tijd te onthouden, dit maakt het zoeken naar jouw foto een stukje eenvoudiger. 

Horeca onderweg

Wil je naast de verzorgingsposten onderweg nog even een extra pauze nemen, dat kan bij de diverse horecagelegenheden onderweg. Ze zijn op de hoogte van je komst.
Zie hier een overzicht van alle horecagelegenheden onderweg.

Voordeel voor Le Champion Leden

Ben je lid van Le Champion dan kom je bij de Dam tot Dam Fietsclassic in aanmerking voor leuke voordelen. Zo kun jij als Le Champion lid met korting starten bij de Dam tot Dam Fietsclassic bij de 40, 60, 85, 105 en 150 km.

Om in aanmerking te komen voor bovenstaande voordelen, dien je bij inschrijving voor de Dam tot Dam Fietsclassic jouw Le Champion lidnummer aan ons door te geven. Ben je nog geen lid, maar wil je dit wel worden? Dan kun je dat ook direct bij inschrijving aangeven. Alle ledenvoordelen vind je hier.

Voorbereiding

Deelnemen aan de Dam tot Dam FietsClassic is leuk en gezond. Voor, tijdens en na het evenement is het echter belangrijk goed stil te staan bij een aantal tips, om op een verantwoorde manier te genieten van het evenement. Lees deze tips goed, maar wees er altijd van bewust dat je bij sportactiviteiten zelf primair verantwoordelijk bent voor je gezondheid. Heb je in de week voor de Dam tot Dam FietsClassic bijvoorbeeld een koortsende ziekte (>39 graden), fiets dan niet mee! Klik hier voor alles over sporten en griep. 

Wil je graag deelnemen met je zoon of dochter, dan adviseren wij de volgende afstanden per leeftijd:
– Maximaal 60km voor jeugd tot en met 10 jaar
– Maximaal 80km voor jeugd van 11-12 jaar
– Maximaal 125km voor jeugd van 13-14 jaar
– Maximaal 150km voor jeugd van 15-16 jaar

Ga je zelf op de pedalen? Lees dan aandachtig de volgende informatie om je optimaal voor te bereiden op de Dam tot Dam Fietsclassic.

Wielren- en MTB clinics

Voor beginners en gevorderden
Le Champion biedt naast de race- en MTB fietsevenementen ook trainingen en clinics aan om te kunnen starten met racefietsen en mountainbiken. Daarnaast wordt er in de clinics ook aandacht besteed aan de fiets (het materiaal) en de fietshouding (fysieke fietshouding) van de deelnemers. Voor de verdere doelen van de fietsers kunnen trainingschema’s worden ontwikkeld. Bekijk hier alle informatie!

Sportvoeding

ISOSTAR is een sportmerk met een uitgebreid assortiment voor iedereen die op zoek is naar producten aangepast aan de specifieke noden die je lichaam heeft om optimaal energie aan te leveren en te verwerken tijdens fysieke inspanningen. Elke fase van de sport heeft specifieke behoeften en daar zijn de Isostar producten op aangepast. Zo zijn er voedingsmiddelen die je gebruikt voor, tijdens en na de training of wedstrijd. Bekijk hier alle informatie!